artister – FØNIKS festival

Onsdag d. 28. juli

Calby

Spiller onsdag d. 28. juli kl. 20.30

Calby udforsker territoriet mellem soul, pop og indie rock. Med kæmpehittet Burnout har Calby fløjet direkte ind i folkets hjerter.

 

Blaue Blume

Spiller onsdag d. 28. juli kl. 19.00

For 2,5 år siden udkom Blaue Blumes fremragende og anmelderroste EP ”Sobs” med bl.a. singlen ”Ebony”, der var P3’s uundgåelige. EP’en var endnu en elegant tilføjelse til bandets ekstremt høje niveau af udgivelser. Bandet havde indtil da udgivet den fornemme debut-EP ”Beau & Lorette” (2014) og den smukke og ambitiøse albumdebut ”Syzygy” (2015). I kølvandet på ”Sobs” var et utal af udsolgte koncerter på tapetet, men efter en weekend i december 2017, med koncerter i Hamborg, Berlin og Ankara, måtte bandet trække stikket midt i deres turné. Forsanger Jonas Smith meldte senere ud på bandets Facebook, med en stærk og ærlig kommentar, at han kæmpede med en depression, og at bandet indstillede al koncertaktivitet øjeblikkeligt. De måtte tage en pause – men ville vende tilbage stærkere.

Det er trygt at sige, at Blaue Blume er tilbage stærkere end nogensinde.  

Barbro

Spiller Onsdag d. 28. Juli

Tidligere har man kunnet opleve Barbro med ansigtet begravet i en trommemaskine som en del af bandet Jenny, der dyrkede et syntetisk, fandenivoldsk udtryk.

Med sit soloprojekt træder Barbro frem i spotlysets skrøbelige rum og skaber en direkte forbindelse mellem krop og musik. Med baggrund i den klassiske musik hengiver Barbro sig til store kompositioner og ballader, men i et nedskrabet, råt format bestående primært af guitar og klaver.

Sangene formidler Barbros egen udforskning af identitet og skam. Ved at lægge vægt på den rene sangskrivning og ærlige tekster stiller Barbro spørgsmålstegn ved normative strukturer, og deres dunkle, overtalende lydunivers rammer lige i hjertekulen.  

 

Tomas Høffding

Tomas Høffding albumdebuterer i eget navn den 15. Januar 2021 med hans første album nogensinde på dansk.

10 bløde, elegante og elektronisk funderede sange hvor han roligt og smukt syngende fortæller og kontemplerer over hans liv og tanker, kærester og venner.

Tomas Høffding er mest kendt som forsanger og bassist i det internationale succesorkester WhoMadeWho. Med et musikerliv præget af massive udlandsturneer og kæmpe fester har han med årene følt sig kaldet til at skabe sange ved siden af WhoMadeWho – sange som har fokus på det nære, intime og personlige. Sange som kan samle folk om sig selv og hinanden.

Josefinity (DJ-set)

Spiller Onsdag d. 28. Juli kl. 16-19

Josefinity har været en aktiv del af den danske club scene siden 2010. Siden da har hun og en gruppe venner organiseret Søndagsvenner - en non-profit søndagsfest på Refshaleøen, åbnet den David Lynch inspirerede natclub BlueVelvet, været co-founder af den populære torsdagsclub - Manna på Jolene og er senest blevet en integreret del af Cecil AM med dets nye cluboutfit - Amarsi. Udover det har hun spillet på alt fra Distortion til Roskilde Festival. Josefine arbejder til dagligt som booker på Heartland Festival og har en kærlighed for både disco, afrikansk jazz og house og hun spiller en bred vifte af dansevenlig musik!

Torsdag d. 29. juli

Lord Siva

Spiller torsdag d. 29. juli kl. 20.45

Lord Siva har længe været anerkendt som et af de stærkeste navne på den danske musikscene, med sit kompromisløse visuelle og musikalske udtryk og inderlige vokal, der skiller ham ud fra mængden og placerer ham i kategori for sig selv.

Lord Siva er manden bag EP’erne ’100’og 180, og albummet ’3’ fra 2017. Han har tidligere markeret sig med singlerne ’100’, ’Drømme’, ’Byen Der Larmer’, ’Blind’ og ’48 Timer’ og desuden samarbejdet med Ukendt Kunstner, ’Fortæl Dem’.

 

Soleima x Livestrings

Spiller torsdag d. 29. juli kl. 19.00

Tilbage i 2018 spillede Soleima en eksklusiv og alternativ koncert på Heartland Festival, hvor hun fortolkede og fremførte sine egne sange i alternative versioner sammen med Live Strings, der består af Live Johansson på cello, Karen Johanne Pedersen på violin og Nicolai Kornerup på piano og harmonika.

Denne smukke og inderlig oplevelse skabte stor glæde hos publikum men også på scene, hvor der var en magisk energi. Derfor besluttede Soleima sig for at hun i forlængelse af sit næste album ville indspille en EP sammen med Live Strings, så man kan nyde numre fra albummet i alternative versioner, samt helt nye numre i dette format.

 

Angående mig

Hendes rå energi og fine danske tekster gør, at man som lytter og tilskuer bliver trukket dybt ind i et univers, som både føles omfavnende - og samtidig ungt, kompromisløst og vredt. Hun høstede ros og blev bl.a. kaldt ”den mest intense nye danske popstemme”(Politiken), da hun i 2020 udgav sin på én gang vrede og nærværende debut-EP KUNSTEN AT LADE SOM OM. EP’en indeholdt bl.a. radiohittet ’jeg elsker alt hvad du hader ved mig’ og den anmelderroste ’vrede kvinder’. Hendes unikke blanding af solid dansksproget sangskrivning, punk’ede guitarer og hip hop’ede trommer gav hende 5/6 stjerner i GAFFA, der også kårede EP’en som en af de 20 bedste danske albums i 2020.

Pauline

Nogle gange så kommer der en musiker ind af døren og slår benene væk under en og rammer en direkte i hjertekulen med sin sang. Sådan er det med Pauline og hendes debutsingle ”Ny Og Næ”. For ikke så længe siden teamede hun op med producerne Ole Brodersen Meyer( som bl.a. stod bag Jungs debutalbum) og Søren Lausen Henriksen og gik i gang med at skrive sange og det samarbejde har nu udmøntet sig i debut singlen “Ny Og Næ. En sang der bedst kan beskrives som en storladent sfærisk blanding af spillet og programmeret musik. Lyden af dansk musik med et moderne pop/indie tvist

Dj Ary

Spiller d. 29. Juli kl. 16.00-19.00

Hårdt arbejde, råt talent og en inderlig passion for faget, har gennem de seneste par år bragt ARY rundt i hele Danmark,

hvor den fremadstormende DJ og Producer har beriget det danske natteliv & festivaler med altid sprøde set.

Han har allerede haft sin TV debut på DR3 og kan kalde sig 2x vinder af den prestigefyldte Danish DeeJay Battle og modtaget to priser til Danish DJ Awards i 14’ og 17’.

Som seneste skud til karrieren spiller ARY i bands for danske artister som Phlake og ArtigeArdit og Kaaliyah.

Fredag d. 30. juli

Andreas Odbjerg

Spiller fredag d. 30. juli kl. 20.30

At Andreas Odbjerg er et af Danmarks allerstørste sangskrivertalenter lige nu, kan man ikke fornægte. Han er en mester udi poppens verden.

Med singlen "Føler Mig selv 100" har Andreas Odbjerg oplevet stor succes. Nummeret lå top10 på den danske airplaychart, og har været et kæmpe radiohit og streamingmæssigt har nummeret også været Odbjergs største succes til dato – så stor at den faktisk har rundet de 7.500.000, og nu er gået platin.

 

 

 

Ganger

Spiller fredag d. 30. juli kl. 19.00

Til P3 Guld optrådte bandet med publikumsfavoritten ’Pumper Mama’ og hittet ’Bye Bye’ i en magtdemonstration og satte en tyk streg under hypen og opmærksomheden bandet har krævet. Ganger endte også med at tage P3 Guld Talentprisen med hjem, og det hele ligner en gentagelse af sidst år hvor albummet ’Mørk’ og singlen ’Olympisk’ var at finde på alle dagblade og mediers årslister. Politiken kårede det som årets tredjebedste danske album, Informations Ralf Christensen havde den på toppen af sine liste over årets albums og Soundvenue og Euroman havde begge albummet på en femteplads på deres årslister.

Ganger var også topscorer til årets Steppeulven med hele seks nomineringer, herunder årets udgivelse, årets komponist, årets håb og årets sang, hvor de vandt de to sidste nævnte.

 

 

 

Annonceres

Annonceres

Marcus.wav

2020 bød på op- og nedture, med alt fra en pladekontrakt og en nominering til ‘Årets Nye Danske Artist’ på The Voice, til en række aflyste koncerter og et mørkt efterår der tvang Marcus til at tage et skridt tilbage og mærke ordentlig efter. Sangskrivningen viste sig at være den eneste rigtige terapi, og det nye år har allerede budt på en Ugens Voice Choice på The Voice med singlen ‘Hvad Du Laver Nu?’ samt en viral succeshistorie efter en optræden i DR3 dokumentaren ’99% forelsket’ hvor en ny akustisk version af Happy Life så dagens lys og gik #1 på Spotifys Viral hitliste efter blot en uge. Derudover er han udtaget til dette års KarriereKanonen på DR som finalist. 2021 kommer altså til at byde på en masse ny musik, og ikke mindst et inderligt håb om at komme ud og se lytterne i øjnene.

Sekuoia (DJ-set)

Spiller Fredag d. 30. juli kl. 16.00-19.00

Lørdag d. 31. juli

Barselona

Spiller lørdag d. 31. juli kl. 20.30

Barselona har i løbet af de seneste år taget Danmark med storm – med udsolgte koncerter i hele landet, nomineringer til P3 Guld, Carl Prisen, Gaffa Awards samt Steppeulven og optrædener på bl.a. Roskilde Festival, Heartland og Smuk Fest har de slået deres navn fast som et af de absolut stærkeste nye navne herhjemme.

I starten af i år viste Barselona endnu en ny side af sig selv på udgivelse ’Stå Op Gå Ned’ sammen med rapperen ArtigeArdit, der gik direkte ind på hitlisterne og var Ugens Uundgåelig på P3. Barselona kommer med en rockkoncert der indeholder det hele og omfavner alle.

 

 

FRAADS

Spiller lørdag d. 31. juli kl. 19.00

‘Der er ikke noget vi glæder os mere til, end at spille for et stort stående publikum
igen. Man er næsten blevet vant til et siddende crowd, som om det er det eneste
der findes, men nu må vi danse sammen, råbe, synge og knække midt over i
glæde. Vi glæder os helt enormt!’

 

 

BBYBITES

Nu har Bbybites for alvor sparket 2021 i gang med sin nye single kaldet ’bby’. Sangen handler om altid at være i identitetskrise, men at kernen af hvem man er, altid er den samme. Sangens vigtige temaer er også blevet opsnappet af både DR P3 og The Voice, hvor hun i samme uge er blevet P3’s Uundgåelige og Voice Choice.

Annonceres

Annonceres

ELOQ (DJ-SET)

Spiller 31. Juli kl. 16.00-19.00

ELOQ har været en konstant force af kreativitet på den danske elektroniske musikscene i snart 10år, med sin hele tiden nyskabende og trendsættende lyd, har han haft en stærk indflydelse på den danske musikscene.